Съществуват ред причини, които доказват защо спортът е толкова важен за нас. Всеки е чувал не веднъж израза „Спортувай за здраве” и всъщност тук се крие основната причина спортът да бъде поставен на пиедестал. Защо спортът е толкова важен за нас не може да се обясни в един ред, нито дори в една страница, защото това е наистина една необятна тема, но ние ще се опитаме да ви разкрием една малка част от ползите, като целта ни е да събудим интереса ви към здравословния начин на живот.

Бъдете стегнати, атлетични и здрави!

Бъдете стегнати, атлетични и здрави!

Първата причина, поради която е добре да спортувате е, че ще се стегнете! Това е първото нещо, което ще забележите след като започнете да спортувате. Дамите погрешно вярват, че започнат ли да тренират с тежести, ще станат прекалено мускулести. Е, такова нещо не може да стане само с тренировки и без употребата на забранени препарати, гарантираме ви! Основната причина за това дамите да не могат да станат яки като мъжете е, че колкото и тежки дъмбели да вдигат, нивото на хормона тестостерон, който отговаря за увеличаване на мускулната маса е между 10 и 30 пъти по-малко при жените, отколкото при мъжете. Така че със силовата тренировка можете само да се стегнете и да направите секси релеф на тялото си. Мъжете, които искат да увеличат мускулната си маса, могат да се възползват от генетичните си предимства и също да се отдадат на спорт, вместо на телевизия и компютърни занимания.

Освен, че видимо ще се стегнете, то вие и физически ще станете по-силни! Тренирайки ще увеличите силата си, което от своя страна ще ви улесни в ежедневието, ще ви предпазва от леки травми и наранявания, както и ще ви даде самочувствие и самоувереност.

Ще се избавите от повече мазнини от мастните си депа – научни изследвания доказват, че ако една жена започне да тренира във фитнес залата два – три пъти седмично, то тя ще загуби около килограм и половина само от мастните си депа, намиращи се главно по бедрата и корема. Разбира се, това е само в началото. Ако сте постоянни и последователни, то със сигурност резултата няма да е само килограм и половина. Ако пък имате повече излишни килограми и не можете да се справите толкова лесно с тях, разгледайте нашите продукти, с които топенето на мазнините е като детска игра. Мъжете много лесно могат да се справят със шкембето и отпуснатите ръце и гърди и то за доста кратко време.

Ако до тук не сме успели да ви убедим защо спортът е толкова важен за нас, нека погледнем от здравословната му страна – Намалява риска от остеопороза – остеопорозата представлява изтъняване на костите и загуба на плътност, и се среща при една трета от всички жени в менопаузата и при голяма част от мъжете над 50 години. Тя е обявена за третото по значимост заболяване след сърдечно-съдовите и онкологичните. Според проведени научни изследвания, силовите тренировки увеличават минералната плътност на костите с 13 % само за три месеца. Това, заедно с адекватен хранителен режим с храни, богати на калций и витамин D, може да бъде най-добрата превенция от остеопороза за всеки, без значение от пол и възраст.

Намалява риска от болки в кръста и артрит – Макар да сте забелязали, че след физическо натоварвани, обикновено проблемните области и старите травми и болежки се обаждат, то това е само временно. Силовата тренировка не само прави мускулите ви по-силни, но укрепва съединителната тъкан и увеличава стабилността на ставите. Затова след известно време, когато мускулатурата ви укрепне, болките в кръста, краката и други ще отшумят и ще се сещате за тях много по-рядко.

Практикуването на спорт намаля риска от сърдечно-съдови заболявания – силовите тренировки могат да подобрят здравето на сърдечно-съдовата система по няколко начина – намаляват лошия холестерол (LDL холестерола), увеличават добрия (HDL холестерол) и намаляват кръвното налягане. Отделно от това ни помагат да имаме по-спокоен сън и по-правилно дишане.

Намалява риска от диабет – силовото трениране може да подобри начина, по който тялото преработва захарта, което от своя страна намалява риска от диабет.

И не на последно място, ще подобрите настроението си и ще се преборите с депресията – според едно изследване на Харвардския Университет, една десет седмична силова тренировка намалява симптомите на клинична депресия по-успешно, отколкото съветите при психотерапевт. Жените, които тренират редовно споделят, че се чувстват по-добре и с по-високо самочувствие.

Също интересен факт е, че силовите тренировки, и изобщо спортът увеличават желанието ни за секс. А за никого не е тайна, че сексът ще спаси света, тъй като ако погледнем на него като физическа активност, той има повече ползи от всички спортове, взети заедно.

Вашият здравен консултант в спорта – BezGlad.com

Tags:

Leave a Reply