В настоящата статия ще ви запознаем с новия лунен календар за 2016 година с точните дати и часове на фазите на луната. Най-често тази информация се използва за съставянето на лунна диета 2016 –  кога да я правим и какви мерки е необходимо да вземем?

→ Прочети повече

Преди да се впуснем в детайлите по самия усъвършенстван хранителен режим на Пиер Дюкан (Pierre Dukan) е добре да споменем кой е Дюкан, какво представлява неговата диета-режим и защо е толкова известна. След това от BezGlad.com ще ви запознаем с една подобрена версия, която вече не е хранителен режим или диета, а начин на живот, който ще ви помогне да си играете с теглото си както и когато си поискате.

→ Прочети повече

Всички ние искаме да сме слаби, красиви и стройни, но в това забързано ежедневие е доста трудно. Затова ние от BezGlad.com ще обърнем внимание на това как в ежедневието си да натоварваме тялото си така, че да горим калории без да отделяме от ценното си време за това. Наистина е толкова лесно, съществува лесно отслабване със стълби, а и не само, ако отделим внимание на малките неща!

→ Прочети повече

Как да се избавим от излишните кила, които натрупахме по празниците? Ясно е, че почти всеки се е отпуснал покрай почивните дни и се е отдал на заслужена почивка, богата трапеза и много веселба. До тук всичко звучи и изглежда прекрасно, но към днешна дата, когато празниците са вече зад гърба ни, резултатите изглеждат малко притеснителни и ще ни е нужен хранителен режим за след празниците. Все пак искаме да сме си пак във форма, стегнати и без много излишни килограми по нас.

→ Прочети повече

Обичаш ли да спортуваш през цялата година? През всички сезони? Лично аз през пролетта и лятото тичам и карам колело на открито заедно с тренировките във фитнеса. Ако и ти като мен живееш на място, където през зимните месеци е студено, тъмно и влажно, ще имаш нужда от промяна в тренировките си. Но в никакъв случай не се отчайвай и не се отказвай! Има ли желание има и начин.

→ Прочети повече

Не е тайна за никого, че зимата е най-трудният сезон за нашите елегантни тела. Студеното време, виелиците, купчините сняг и кишата са причина за лишеното ни от движение ежедневие, което пък от своя страна довежда до качването на килограми. Но дали практикуването на зимни спортове може да ни е от полза в подобни ситуации?

→ Прочети повече

Сигурни сме, че ако четете тази статия, то вие искате, но не знаете как да се отървете от мазнините по корема. Мазнините в областта на корема се дължат на концентриран източник на проинфламаторни цитокини, инсулинорезистентни хормони и кортизол-стимулиращи ензими. Много фактори са отговорни за увеличаването на мазнините в коремната област. Високо въглехидратни диети, както и стресовите хормони, увеличават нивата на инсулин, което довежда до запас на мазнини в нашето тяло.

→ Прочети повече

Съжеляваме, че Ви е било натрапвано и предлагано твърдението, че вие не сте вашето тяло. Това е една пълна лъжа. Твоето тяло това си ТИ. Твоето тяло е част от теб, без значение дали ти харесва или не и дали го искаш или не. И не само, че е част от теб, но е и най-голямата и най-забележимата част, която всички виждат първо.

→ Прочети повече

Няма човек, който да не си е казвал поне веднъж в живота „трябва да отслабна малко” или „малко съм се поотпуснал”, но рядко хората се замисляме над елементарните неща, които биха ни помогнали да постигнем целите си. Ще ви предложим поне 10 начина как да изгорим 100 калории, без да си даваме зор и дори да е полезно и забавно.

→ Прочети повече

Ако трябва да направим класация на момичетата, за които наистина си струва да се бориш, спортистките ще заемат челна позиция. Да! Точно спортистка! Не само защото с тях животът си е едно голямо състезание. Имаме още поне 9 основателни причини за тази констатация и ви ги казваме веднага!

→ Прочети повече