Няма човек, който да не си е казвал поне веднъж в живота „трябва да отслабна малко” или „малко съм се поотпуснал”, но рядко хората се замисляме над елементарните неща, които биха ни помогнали да постигнем целите си. Ще ви предложим поне 10 начина как да изгорим 100 калории, без да си даваме зор и дори да е полезно и забавно.

Изгаряй калории и бъди здрав без особени усилия! BezGlad.com

Изгаряй калории и бъди здрав без особени усилия! BezGlad.com

Много хора се опитват да са фитнес ориентирани, да отслабнат или просто да бъдат по-активни и дейни. Но да живееш здравословно и да бъдеш здрав изисква усилия. Трябва да броим калориите, които приемаме, да тренираме редовно и да се храним правилно. Въпреки, че процесът с отслабването е малко по-сложен от това просто да сметнем колко калории приемаме и колко изразходваме, е важно да знаем колко калории горим дневно. Има много голяма вероятност да не осъзнавате колко калории изгаряте само с ежедневните си задължения. Разкриваме ви 10 начина как да изгорим 100 калории. Надяваме се да ви вдъхновим и след всеки следващ ден да горите по малко повече и да бъдете по-активни в своето ежедневие. Започвайте да броите и да смятате:

  1. 30 минутна разходка с кучето или активна домашна игра с котето. Имайки предвид, че домашният любимец е една от първите грижи за деня, това може да ви помогне много да изгорите поне 100 калории. Ако разходката с най-верния приятел на човека или играта с мацето са на високи обороти, гарантирано калориите ще са доста над 100. И не забравяйте, че това ви се случва поне 2 пъти дневно, така че умножете по 2. Ако пък нямате домашен любимец просто ходете повече пеш, не използвайте асансьора и се фокусирайте върху други подобни хитринки.
  2. Свършете малко градинска работа или просто подредете склада, килера, мазето. 25 минути от това тягостно задължение ще ви открадне още поне 100 калории. Някои хора просто обичат дворът им да е образцов, а за други е едно омразно задължение, но така или иначе извършването на тази дейност изисква енергия. Без значение дали събираме листа, метем двора, прекопаваме нивата, подреждаме гаража, бършем прахта в мазето или друго, само след по-малко от 25 минути вече сме изхабили минимум 100 калории.
  3. Скачайте на въже 10 минути. Да, тази високо интензивна тренировка ви лишава от 100 калории за по-малко от 10 минути. Ако още ви е съвестно за последното блокче шоколад, което изядохте, хващайте въжето и изчистете вината от себе си.
  4. Почистете къщата за 30 минути. Вие така или иначе го правите ежедневно, но е добре да съзнавате, че домакинската работа също гори калории и то не малко. Чистенето на прозорците, пускането на прахосмукачка, почистването на прахта от трудно достъпни места, миенето на чинии и простирането също действат във ваша полза и противодействат на натрупването на излишни килограми.
  5. Пазаруването само за 45 минути ще ви втали с още 100 калории. Какво по-хубаво от това да подбираме здравословна храна в най-близкия магазин или да разглеждаме модните тенденции в мола и в същото време да отслабваме. За жалост онлайн пазаруването не може да ни помогне да изгорим калории, но пък ни дава неограничени възможности да достигнем до безброй ефикасни продукти за отслабване.
  6. Танцувайте с половинката си или с децата. Само 20 минути на ден са достатъчни за да съборите още 100 калории, като в същото време ще сплотите семейството, ще ви е забавно и ще сте по-щастливи.
  7. Измийте колата на автомивка на самообслужване. Да, мивките по левче са идеални за изгаряне на малко калории, а и за цялостен тонус. Хем ще спестите пари, хем ще се раздвижите и като награда ще сте със 100 калории минус.
  8. Правете кръгови тренировки. Високият интензитет и комплексността на тези тренировки ви помагат да укрепите цялостното си здраве и само за 8 минути да изгорите 100 калории. 8 минутен сплит от клекове, скок дъга, лицеви опори и някои други упражнения гарантирано ще намали теглото ви.
  9. 15 минути йога или пилатес на ден ще ви помогнат не само да сте във вътрешно равновесие със себе си, но и да изгорите още 100 калории.
  10. Плувайте. Плуването развива цялото тяло и укрепва цялостно мускулатурата ви. Само 10 дължини от любимия стил са достатъчни, за да изгорите 100 калории и да подобрите тонуса си.

А ето и малко интересни и забавни факти:

  1. Ежедневните грижи за себе си ни спасяват от още 100 калории. Взимането на душ, оправянето на косата, миенето на зъбите, бръсненето и други подобни само за 40 минути неусетно стопяват малко от излишните мазнини.
  2. Приготвянето на обяд или вечеря за 50 минути също действа в наша полза. Рязането на зеленчуци или месо, слагането на подправки, измиването на посудата за готвенето, бъркането на ястието и съпътстващите дейности в целия процес за по-малко от час изгарят още 100 калории.
  3. Любимият наш факт е спането. Какво по-хубаво от това да си легнете и да дремнете за 2 часа и когато се събудите вече да сте със 100 калории по-малко?
  4. Разговорите на крак за 1 час с партньор имат същия ефект като всички по-горе изброени активности.
  5. Сексът само за 5 минути ще изгори 100 от вашите калории, а все пак кой остава само на тези 5 минути.
Отслабването и изгарянето на калории са задължителни за да сме здрави

BezGlad.com с грижа за здравето!

Изчисленията са на база човек с телесно тегло около 70 килограма, като колкото по-тежък е той, толкова повече калории ще изгаря за всяко действие, което сме споменали до тук. Колко калории ще изгорите зависи от вашето тегло, височина, усилия и мотивация. Ако искате да отслабнете трайно и да поддържате резултатите може да разгледате каталога на BezGald.com с натурални продукти за отслабване, които ще ви помогнат да постигнете целите си по-лесно и по-бързо. Също така може да се обърнете към специалист, който да следи вашите резултати и да ви дава актуални съвети и препоръки. При всеки случай е по-добре да бъдете по-активни в ежедневието си и така ще горите повече калории. Помогнете на себе си и на семейството си да сте по-здрави, като се движите само няколко минути повече на ден. При всички дейности с повишен кислороден обмен горите калории, като в същото време забързвате метаболизма си с 10% и имате по-добър обмен на вещества в следващите 24 часа. Дали броите калориите, които сте изгорили или не, не е от особено значение, защото изгорените калории така или иначе ще се натрупват във ваша полза и скоро ще видите една по-добра и по-здрава версия на себе си.

BezGlad.com вярва, че резултатът ще ви хареса!

Tags:

Leave a Reply