Фитнес, кросове, домашни тренировки или някои от модерните спортове – Босу, Кросфит, Бодифлекс, Буткемп и други са по-подходящи за нас? Кой е твоят спорт? Тук ще Ви предложа няколко удобни варианта според целите, които си поставяте и времето, с което разполагате. Ще обърнем внимание на малко по-непознатите спортове, като целта е да имате обща представа за активностите и да прецените кой би ви допаднал повече и от кой бихте извлекли по-голяма полза.

Босу

Босу

Един от най-добрите спортове за отслабване е Босу. Но дали това е твоят спорт нека проверим! Името му всъщност е съкращение от Both Sides Use, което в пряк превод означава, че може да се използва и от двете страни или че натоварва и двете страни. Ако все още не разбирате за какво ви говоря ще обясня, че при Босуто се използва задължителен двустранен тренажор за баланс. Той представлява полукълбо с една равна и една изпъкнала мека част, на които може да се стъпва, седи, стои или просто да се подпрете. Цялата идея е да съумеете да запазите равновесие върху тренажора, което се оказва доста трудна задача, в изпълнението на която влизат всички мускулни групи на тялото. Самите упражнения са разнообразни – взаимствани са от йогата, степ аеробиката, танците и други и с тях се постига бързо и ефективно отслабване, развива се пластичността, стабилността и добрата координация. Тренирайки Босу, вие не само ще се в невероятна форма и без излишни килограми, но ще бъдете и модерни сред приятелите си, тъй като това е един доста съвременен и не толкова популярен спорт в България.

Кросфит - тренировка за цялото тяло

Кросфит – тренировка за цялото тяло

Ако целта ви е стегнато тяло, здрави мускули и експлозивна сила, то твоят спорт е Кросфит. Ако и Вие си мечтаете за стегнато тяло като на някоя „звезда”, то вашият спорт е именно Кросфит. Тази тренировъчна система е създадена през 80-те години в Америка, но първоначално е прилагана само на военните и спец-частите. В днешно време Кросфит е доста разпространен спорт, който се тренира от много известни личности и добива все по-широка популярност. Упражненията в този спорт са съставени от типични за човешкото тяло движения, като клякане и подскоци, като доста често се използва тежестта на собственото тяло. Тренировките по Кросфит са много разнообразни, като чрез тях се стимулират мускулите, сърдечно-съдовата система и нервната система. Кросфита залага на максимата, че тялото се развива когато е подложено на стрес, към който не е привикнало. Обикновено тренировките по кросфит са в три последователни дни, като след това се прави ден почивка и цикълът се повтаря. Спазвайки тази тренировъчна схема 3+1 ще постигнете най-голяма устойчивост при максимална интензивност.

За максимален ефект от всеки спорт е добре да комбинираме тренировката с хранителни добавки и когато целта ни е да се освободим от излишните килограми или да преборим целулита, най-добре биха ни помогнали продуктите за отслабване, стимулиране на метаболизма, стопяване на мазнините и избутване на водата от клетките. Всякакви такива могат да бъдат намерени на BezGlad.com

В случай, че нямате много свободно време и искате да поддържате добра форма и тонус, то кръговите тренировки биха били доста подходящи за вас. Този тип тренировки е идеален за заетите жени, които искат да имат страхотно тяло, но не разполагат с нужното време. Решението се крие във високо интензивните кръгови тренировки. Те имат много вариации, а основната им идея е да се натоварват всички мускули на тялото, без да се задържа кръвопотокът в конкретна мускулна група. Един кръг може да се състои от между 5 и 10-12 упражнения със или без уреди, които се изпълняват последователно без почивка. Добре е да се направят поне 2-3 кръга, като общото време не трябва да надвишава 30-40 минути за цялата тренировка. Колкото и странно да ви звучи, ефектът е просто поразителен.

Бодифлекс - пълен антистрес!

Бодифлекс – пълен антистрес!

Ако ежедневието ви е натоварено, а работата ви е напрегната, то вашият спорт може да се окаже Бодифлекс. Този комплекс от дихателни и стречинг упражнения е създаден за релаксация, за да се отървете от стреса и същевременно с това да отслабвате, без да се налага да спазвате специфичен хранителен режим. Целта на Бодифлекс е да ни научи да дишаме правилно с диафрагмата, а не само с гърдите. Тогава обемът на белите дробове се увеличава, клетките се насищат с кислород, подобрява се обмяната не веществата и отслабваме. Целият процес и ефекта от него може да се обясни съвсем просто – чрез увеличения приток на кислород в мускулите се ускорява изгарянето на мазнините. Бодифлекс включва стречинг движения и странични пози, които могат да се изпълняват както в изправено, така и в седнало положение. За да постигнете оптимални резултати, трябва да тренирате по минимум 15 минути всеки ден.

Бягане по стръмен наклон при целулит

Бягане по стръмен наклон при целулит

Когато става дума за целулит и вечната борба с портокаловата кожа, това което ще ви свърши най-добра работа е бягането по стръмен терен. Възползвайте се от хубавите дни през годината и се пробвайте да бягате по стръмен терен, за да се отървете от досадния целулит. Всичко е съвсем елементарно – просто тичате, като целта ви е върхът на хълм. Както навсякъде, така и тук, всяко начало е трудно, тъй като в употреба влизат доста мускули, които иначе доста рядко натоварваме. При този тип бягане ще стегнете прасците, бедрата и седалищните мускули, а и ще натоварите горната част на тялото. Само не тичайте с наведена напред глава и не вдигайте коленете прекалено високо!

Твоят треньор в спорта – BezGlad.com

Tags:

Leave a Reply