Множество проучвания доказват, че има пряка зависимост между секса и спорта. Секс и спорт е перфектна комбинация и всъщност двете дейности вървят ръка за ръка. Оказва се, че спортовете, без значение дали са в зала или на открито, ни настройват на палава вълна, без значение колко сме изморени. И всичко това си има научно обяснение.

Верни приятели - секс и спорт

Верни приятели – секс и спорт

Без значение какво спортувате – фитнес, танци, аеробика, силови спортове или нещо по-екстремно и заредено с много адреналин, вероятно сте забелязали, че въпреки умората в края на тренировката имате сили и желание да се поразсъблечете. Апетитът за секс след физическа активност до скоро се смяташе за присъщ само на силния пол, но последните научни открития доказват, че либидото на жените е също пряко свързано с практикуването на различни видове спорт. Ефектът се акумулира с времето и колкото повече тренирате, толкова и резултатите стават по-видими, но при някои дами ефектът идва дори след само една тренировка от 30 минути.

Обяснението на всичко споменато до тук включва както биологически, така и психологически и социални доводи. От гледна точка на Биологията най-важна роля играят нивата на Тестостерона, които се повишават при физическа активност. Както ви е известно това е мъжкият хормон, но той се произвежда и в женското тяло, просто е в доста по-малки количества, секретиран от яйчниците и надбъбречните жлези и също като при мъжете играе роля и при сексуалните функции и при укрепването и изграждането на мускулатурата. Освен това този хормон стимулира отделянето на феромони и потиска депресиите и хроничната умора, които определено са пречка и вредител за добрия сексуален живот.

Хормоните ни бушуват след спорт

Хормоните ни бушуват след спорт

Освен отделянето на тестостерон по време на тренировка, в тялото се наблюдава и приготвянето на един секс коктейл от ендорфини и адреналин. Ендорфините са пряко свързани със сексуалната възбуда и по-лесното достигане до оргазъм, което доста красноречиво обяснява сексуалния ни нагон след тренировка. Според други проучвания физическата активност допринася и за насищането на гениталиите с кръв, което прави тези зони по-чувствителни, а те от своя страна реагират по рязко на всеки сексуален импулс. Резултатът и при двата пола е подобрено настроение, повече енергия, по-чест секс и увеличено либидо, по-бързо достигане на оргазъм и съответно по-качествено и чувствено свършване, по-наситени оргазми и по-добро физическо представяне в леглото. Важното е да съчетаем полезното с приятното, а именно секс и спорт!

Имайте предвид, че обикновено много хубаво не е на хубаво и тази максима и тук важи с пълна сила. Твърде много тренировки може да имат обратния ефект, затова не прекалявайте, а тренирайте за тонус. Кардио упражненията и тези за сила, ако са продължителни и прекалено интензивни могат да потиснат отделянето на хормоните, свързани с дивия и хубав секс. В случай, че претренирвате редовно, тялото ви може да се стресира, и да замени производството на полезните хормони със стресови, като кортизол например. Добрият сън и почивката също оказват влияние в производството на тестостерон. Интересното е, че при влюбените нивата са му доста по-високи, сравнени с тези на жените без партньор или с дългогодишна връзка. При мъжете се наблюдава обратната зависимост – новата връзка понижава тестостерона им. Ако все още не вярвате на научни изследвания, бягайте към залата и споделете резултатите след това.

Ако имате нужда да изваете перфектната фигура, съчетайте секса със спорт и с някои от нашите продукти за елегантно тяло!

Твоят еротичен фитнес модел – www.BezGlad.com

Tags:

Leave a Reply