Защо винаги се сещаме как изглеждаме преди лятото или преди някакво важно събитие – прием, коктеил, сватба и други? Много са дамите, които не харесват бедрата си и им се иска да намалят обиколката им поне с малко, но в забързаното ежедневие забравят за тази своя мечта и се сещат едва тогава, когато дънките започват да им стягат или не могат да намерим номер от любимите си панталони.

Тогава започваме да се вайкаме и да се депресираме, че сме напълнели и сме изгубили своята привлекателност. Oбиколкатa на бедрата притеснява не една и две дами. Най-неприятното е, че зоната е проблемна и точно там се отслабва много трудно и бавно. Секси дупе, прибран ханш и стегнати бедра се моделират най-трудно. Повечето жени сме предразположени да качваме килограми именно в тази част на тялото. Не е достатъчно само да се придържате към хранителен режим, трябват и стриктни упражнения и ако нямате необходимото време и възможност да съчетаете всички фактори, ще Ви е необходима и суплементация с продукти за отслабване и целулит, които ще Ви доближат до заветната цел – стегнати бедра и дупе и 100% сексапил.

Всеки е гений в намирането на извинения защо се е отпуснал, защо е напълнял и прочие. Всяка втора мадама се оправдава, че няма време за фитнес и танци, но наистина ли не можете да откраднете няколко минутки от времето си прекарано във Facebook или пред телевизора, за да се погрижите за краката и дупето си? Та нима те не са едни от най-харесваните и обсъжданите зони от нашето тяло? Нима има жена, която не иска да е привлекателна и да е обливана с ласки и внимание? Моля Ви, нека не се залъгваме! Отделяйте по 15 минути на ден, за да правите комбинация от интензивни тренировки вкъщи и съвсем скоро съседката ще Ви завижда, а съседът ще се превърне в най-големия джентълмен и винаги ще Ви пуска да минете пред него. В следващите редове ще Ви запозная с няколко супер ефикасни „домашни” упражнения, които може да правите с лекота всяка сутрин за целодневен тонус, или всяка вечер за нощна релаксация.

  • Напади напред с един крак за бразилско дупе и фини мускулести бедра
Напади за стегнати бедра и дупе

Напади за стегнати бедра и дупе

Застанете с леко разтворени крака и изнесете единия напред и приклекнете колкото се може по-надолу. Все едно ще изкачвате големи стълби, но го правите на равно. Приберете крака и повторете със следващия. Можете да правите това упражнение, като държите ръцете на кръста, отпуснати край тялото или хванати една за друга на нивото на гърдите, а може да използвате и тежести под формата на дискове или гирички. Можете да сложите ръцете и на колената, ако изпитвате затруднения в началото и за по-добър баланс. Препоръчвам Ви да правите по 8-10 повторения на крак и след това да си отдъхнете. Повторете упражнението 4 пъти (серии) преди да преминете към следващото. За по-комплексно натоварване на цялото тяло, може да свивате ръцете докато клякате и така ще натоварвате бицепсите, а ако държите гърба изправен и стегнат, ще включите и него във физическото натоварване.

  • Махове ляв крак – дясна ръка и обратно за супер тяло
Махове ляв крак дясна ръка и обратно

Махове ляв крак дясна ръка и обратно

Въздушните ритници или наричани още махове с крака са чудесен начин да стегнете бедрата и дупето си. Не правете това упражнение, ако не сте добре загряти, тъй като има опасност от разтежения и контузии. Най-добре го оставете за накрая на тренировката. Колкото по-високо успявате да ритнете, без да сгъвате опорния крак, толкова повече ще натоварвате тази група мускули и упражнението ще е по-ефективно.

Имайте предвид, че стягането на бедрата се случва бавно и не е лесно. Не очаквайте вълшебни резултати още с първите тренировки, освен ако не ги комбинирате с хранителен режим и подходящи „помощници”.

  • Махове с крака встрани за секси бедра и дупе
Махове встрани

Махове встрани

Вдигнете плавно единия крак настрани, колкото можете по-високо, без да го сгъвате в коляното, като може да пазите равновесие с гиричка или просто да се подпрете с ръка на стола или на стената. Върнете го бавно в изходна позиция. Повторете 10-15 пъти и повторете същото и с другия крак. 3-4 серии са достатъчни. Важно е упражнението да се изпълнява бавно и концентрирано.

  • Комплексно упражнение за дупе, бедра и кръст от „кучешка поза”
Стягане на бедрата и дупето от кучешка поза

Стягане на бедрата и дупето от кучешка поза

Застанете в „кучешка поза“ – на пода или на твърда мебел. Изпълнете мах с единия крак назад и нагоре. Върнете крака в изходна позиция без да допирате пода, за да има максимален ефект и интензивност. Направете 15 повторения и преминете на другия крак. 4 серии от това упражнение са достатъчни.

  • Малък полумост за стегнато дупе
Повдигане на таза за стегнато дупе

Повдигане на таза за стегнато дупе

Легнете на пода здраво стъпили и със свити колене, с ръце отпуснати до тялото. Направете 10-12 повторения повдигайки таза си максимално високо, като раменете Ви остават прилепнали на пода и не разтваряте колене. Задръжте за 2 секунди и се върнете в изходна позиция. За оптимален ефект правете по 3-4 серии дневно заедно с другите упражнения.

Стегнатите бедра и дупе са основата на идеалната фигура, затова трябва да положим всички усилия да ги поддържаме във форма – стегнати, фини, красиви и без целулит.

Вашият фитнес консултант – BezGlad.com

Tags:

Leave a Reply