За разлика от зимата, когато умело успяваме да прикрием недостатъците на нашето тяло и не ни е чак толкова грижа ако сме се поотпуснали, то през летния сезон нещата не стоят съвсем така. Всеки започва да полага повече грижи за своето тяло, да отслабва, да събира тен и като резултат, на където и да се обърнем забелязваме поне по няколко красиви дами с уникален външен вид.

Да! Красиво тяло, стройна фигура, плосък корем, изпъкнало дупе, стегнати бедра и бюст, шест точки отвсякъде. Всичко до тук изглежда прекрасно до момента в който не чуем покрай себе си завистливите коментари: „тая пък к’во се е облякла като някоя уличница”, „е то това вече е прекалено”, „и к’во?!?! По цял ден да се потя във фитнеса? Ами не, мерси”, „кой знае колко химия е изпила” или „тя вече и тя не знае колко хапчета е изгълтала” и прочие. Уверявам Ви, че съвсем не е така.

Супер фигура

Супер фигура

Красивите форми не се дължат нито само на изморителните тренировки във фитнеса, нито на изпитите продукти за отслабване, нито на солариума и т.н., а на комплекс от фактори, включващ на първо място правилен хранителен режим. Като последващи фактори са ниското ниво на стрес, нужните почивки, собствената грижа за нашето тяло – тренировки вкъщи, във фитнеса или на открито, посещение на спортни групови занимания, като зумба, буткемп и други, различни СПА процедури, масажи и други. След като сме пренаредили приоритетите си и сме сложили себе си и здравето си на водеща позиция, за постигане на по-добри и бързи резултати може да извикаме на помощ всичките продукти за красива фигура – от кремовете за лице, антицелулитните кремове, таблетките за изгаряне на мазнините и сваляне на килограми, кремовете за шоколадов загар, лосионите за тяло и т.н и т.н.

В тази тема ще съсредоточим вниманието си върху „супер храните”, които имат невероятно благоприятно действие върху женския пол, а и не само. Подбрали сме продуктите, които повлияват най-добре: гърди, талия, метаболизъм, нервна система, полова система и други. Според научно изследване проведено в университета в Кеймбридж, има поне 7 „супер храни”, които ни заобикалят ежедневно и които са едновременно полезни за здравето и оказват положително въздействие върху външния вид на дамите.

Супер броколи

Супер броколи

Задължително в менюто си трябва да включим броколи. Броколите са една от най-добрите „женски храни”, заради високото си съдържание на безценни вещества като витамини С, В5, В9, витамин А, желязо, фосфор, калий и магнезий. Освен, че се приготвят много лесно и съществуват куп вкусни вариации в кухнята, броколите предпазват от рак и остеопороза, полезни са за половата система на жената и укрепват опорно-двигателната система.

Грахът е също в групата на „задължителните храни”. Ядейки грах, ние си набавяме голямо количество витамини от група B, които укрепват нервната ни система. Чрез граха поддържаме кръвното си налягане, поради високото съдържание на калий, а освен това е наситен и с голямо количество антиоксиданти, които го превръщат автоматично в „подмладяваща храна”.

В ядката от орех се съдържат витамини В1, В6, В9 /фолиева киселина/, витамин Е, и фибри. Орехите са известни със свойството си да стимулират мозъчната дейност, като в същото време засилват метаболизма и предпазват от рак на гърдата.

Зелето е изключително богато на витамин B9 или т.н. фолиева киселина, което го прави незаменим продукт в хранителния режим на бременните жени. Фолиевата киселина участва в изграждането на плацентата и костния мозък, както и подобрява обмяната на веществата в организма.

Женските Супер Храни и отслабването

Женските Супер Храни и отслабването

Тиквата съдържа витамини С, В, А, Д, Е, калий, калций, пектин, фосфор, желязо, магнезий и дори витамин Т, който помага за отслабване и предотвратява натрупването на мазнини. Тиква в менюто действа благоприятно на отделителната система и е ценен лек срещу стреса.

Цитрусовите плодове имат силно антиоксидантно действие, помагат при детоксикация и се борят срещу стареенето, богати са на витамин C и селен и повлияват добре на нежния пол при обилна менструация и гинекологични проблеми.

Рибата съдържа голямо количество витамини А, В1, В2, В12, Д, Е, калий, фосфор, както и полезните за организма Омега-3 мастни киселини. Менюто с риба влияе добре на сърцето и нервната система, а при по-големи порции и по-чест прием може доста да намали симптома на ПМС.

Ако към горе-изброените продукти добавим продукти за борба с наднорменото тегло и спазваме и някои общи принципи, като например да избягваме приема на въглехидрати и мазнини в едно хранене, да изключим захарните и тестени изделия и да консумираме поне по 2л вода на ден, то със сигурност ще се радваме на крепко здраве и перфектна фигура.

Успехи от екипа на BezGlad.com

Tags: , , ,

Leave a Reply