На всички ни се е случвало да спазваме диета, било то за отслабване или за покачване на килограми. Но рядко се радваме на успехите си за по-дълъг период. Чудили ли сте се как да запазим постигнатия резултат от диета? Известен факт е, че след завършване на диета само 10% от отслабналите успяват да запазят постигнатото през първата година, а през втората година още по-малко – 5%.

Всеки трети човек, който е бил на диета, си връща не само загубените килограми, а и до 50% отгоре. Дали всички усилия са напразни? Или все пак е възможно да съхраним с такъв труд придобитата фигура, ако не завинаги, то за достатъчно дълъг период? Възвръщането на изгубеното тегло е доказателство, че процесът на неговото понижаване е бил организиран неправилно, нерационално и за недостатъчно време.

Следете и поддържайте резултатите!

Следете и поддържайте резултатите!

На практика отслабването е като маратон с дължина един живот. Не е много сложно да се свалят излишните килограми с правилно избрани начин на хранене и физически натоварвания, но е много трудно след това стабилно да се поддържа резултата. Може да си помогнете, като изберете правилен продукт за потискане на глада, засилване на метаболизма или топене на мазнините, но трябва да мислите различно и да бъдете мотивирани. Много хора не осъзнават, че не е важно да се постигне резултат за максимално кратко време, а да се научим на правилно хранене, да постигнем желаните резултати и да успеем да ги задържим и да им се радваме. Най-честата грешка е веднага след диета да се върнем към предишния си начин на живот и хранене, към старите си навици, да се откажем от спорта и да се нахвърлим върху всичко, което ни е било забранено преди. При такъв режим килограмите се връщат с космическа скорост, освен ако не приемаме китайски капсули за отслабване.

Организмът настройва регулаторните си механизми към новото ниво на телесното тегло след 46 дни, а нови навици се формират за 8 седмици. В този период връщането към старите навици или хранителни излишества ликвидира резултата от всичките ви усилия. Точно за това екстремните краткосрочни диети са така неефективни в дългосрочна перспектива. Те помагат механично да намалите теглото за сметка на водното съдържание на организма, на въглехидратните му резерви и белтъци от мускулите и вътрешните органи, но не способстват за промяна в начина на живот и в мисленето. Работейки върху своето тяло не трябва да се забравя и работата върху мозъка. Главната задача на човек, който желае не само да отслабне, но и да задържи резултата е да се научи да взема правилните решения, да избира това, което ще бъде от полза не само за външния вид, но и за здравето. Избирането на най-доброто и максимално полезното трябва да се превърне в автоматична дейност.

Взимайте правилните решения и резултатите няма да закъснеят!

Взимайте правилните решения и резултатите няма да закъснеят!

Не се опитвайте изведнъж да започнете нов режим на хранене и спорт – това е голям стрес за организма. Започнете само с едно нещо, след няколко дни добавете друга промяна. Колкото по-бавна е промяната в теглото ви, толкова резултатът е по-траен. Няма нужда да се натоварвате до края на силите си. Но средно по интензивност, съобразено с възрастта и здравословното състояние, и редовно физическо натоварване е необходимо и по време на отслабването и след това. Колкото повече мускули имате, толкова повече енергия те употребяват даже в състояние на покой, не само по време на натоварване. Отказвайки се от спорта ще започнете да изразходвате много по-малко енергия и рискът да си върнете предишните килограми нараства няколко пъти.

Започнете борбата с излишните килограми още сега. Те са опасност за вашето здраве. Изберете правилната стратегия, за да не бъде цената на победата твърде висока. BezGlad.com ви помага да намерите правилната посока към здравето и дълголетието.

Tags:

Leave a Reply