Все по-често чуваме около нас хора, които коментират, че забързаното им ежедневие и напрегнатият начин на живот, не им дават възможност дори да се „погледнат в огледалото”, а какво остава да влязат във фитнеса или да потичат в парка или по плажа.

Все повече навлизат полуготовите храни и бързата закуска, която срещаме обикновено на последния етаж в мола. Срещите с приятели вече не са на поляната зад блока, където всички тичат, гонят се, играят народна топка и футбол, федербал и прочие, а протичат пред компютъра, във фейсбук или видео разговор по скайп. В един малко по-добър вариант, активната дейност на голяма част от населението се изразява в обикаляне на магазините в мола или „от кафе на кафе”. И докато животът си тече и ние се носим по течението, идва моментът, в който осъзнаваме, че сме се поотпуснали, порастнали са ни паласките, без проблем можем да се подпрем на биреното си коремче и сме изгубили част от фината си фигура. Точно тогава си задаваме и въпроса „Ами сега?!? Как да отслабна и да си върна старата форма?”. И макар вече малко закъснели, както е казал народът „По-добре късно, отколкото никога!”, започваме да търсим всякакви методи и да правим отчаяни опити да се преобразим в някогашната си фигура.

Как да отслабнем? – с гладуване или продукти за отслабване?

Как да отслабнем? – с гладуване или продукти за отслабване?

Искам да Ви уверя, че вълшебства и чудеса не съществуват. Няма как, ако продължите да лежите пред телевизора с чаша кока кола в ръка и пакет чипс в другата, нещата да заработят и видиш ли, Вие утре да сте отново стройни и елегантни. Най-доброто, което може да направите за себе си е да пренаредите приоритетите си и да започнете да обръщате повече внимание на здравето си. Избягвайте полуготовите и замръзените храни, наблегнете на повече плодове и зеленчуци, приготвяйте пълноценна храна вкъщи, богата на белтъчини, витамини и минерали, омега 3 мастни киселини и др. Изключете от менюто си газираните и инстантните напитки и ги заменете с фрешове, сок от бъз и минерална вода. Прибавете към менюто си магическите дарове на природата – нар, годжи бери, акай бери, лют червен пипер (люти чушки) и други. Опитайте се да спортувате поне 3 пъти седмично за 30-60 минути във фитнеса, в парка или в някое аеробно денс студио. В никакъв случай не гладувайте! Колко и да сте отчаяни от настоящата си форма, чрез глад може само да влошите нещата, като навредите на здравето си, забавите метаболизма си и се изтощите психически.
Макар изпитаните методи с тренировките, хранителния режим и спокойният начин на живот винаги да са на почит и за предпочитане, не всеки има физическата възможност да отдели от времето си след работа или преди да се прибере при семейството си, за да отиде до фитнеса или в парка. От друга страна, поддържането на спортна фигура е едно никак не евтино начинание. Ако нямате възможността да се посветите на спорта, може да се опитате при всяка отдала Ви се възможност да извършвате активна дейност, да се опитате да се храните малко по-здравословно и за да постигнете желания резултат, да си помогнете с някой от множеството продукти и препарати за отслабване.

Как да отслабнем? – с гладуване или продукти за отслабване?

Как да отслабнем? – с гладуване или продукти за отслабване?

Много от формулите за отслабване са на растителна основа т.н. „натурални” и съдържат в себе си екстракти от различни природни дарове. Някои от най-ценните са Акай Бери, Зелен чай, зелено кафе, папая, брезови листа, люти чушки или лют червен пипер, Hoodia Gordonii, Артишок, Нар, Жен Шен, Гинко Билоба и други. Тези продукти не само имат зашеметяващ ефект при борбата с наднорменото тегло, но също и оказват положително влияние на имунната система и преборват куп болести.
– Акай Бери е плодът на диво растение, обитаващо тропическите гори на Бразилия. Тези плодове са с доказано висок капацитет на абсорбиране на свободните радикали, т.е. имат силен антиоксидантен ефект.
– Екстрактът от нар, освен че намалява теглото, то той и спомага за общото състояние на организма и помага в борбата с лошия холестерол.
Лютите чушки са богати на витамини А и C, които допринасят за укрепване на стените на кръвоносните съдове и намаляват растежа на раковите клетки, помагат при грип и простуда, както и при дихателни проблеми. Укрепват цялостно имунната система.
– Женшенът помага за поддържането на определено ниво на енергия в организма
– Зеленият чай, състоящ се от екстрактите на листата, е основният антиоксидант, който спомага да се повиши умствената активност
– Зеленото кафе подпомага термогенезата

Като заключение можем да обобщим, че гладуването е най-лошият възможен метод, който можете да приложите с цел отслабване и оформяне на тялото.

Със здраве! – екипът на BezGlad.com

Tags:

Leave a Reply