За успокоение на масата, всеки втори човек страда от наднормено тегло. Да, това е истина. Малко са хората, които имат перфектните пропорции, но точно тук се крие идентичността на индивида, а дори и чарът му. Проблемите са на лице, когато нещата излязат извън контрол и излишните килограми станат над нормалните норми. За съжаление не всеки от нас е роден с хубав ген и има вродените физически характеристики на спортист, манекен или фотомодел. Даже и по-лошо, някои от нас страдат от прекомерното количество излишни килограми (вродени или придобити).

Тази статия ще посветим на жените с наднормено тегло, но с пълна сила важи за всеки човек, който има проблем с излишните килограми.

Кои са основните стъпки, които трябва да предприемем в борбата с излишните килограми? Koi sa osnovnite stypki v borbata s nadnormenoto teglo1

  • За постигане на ефикасни и трайни резултати, трябва да сме наясно, че промяната е задължително да бъде плавна и постепенна. Рязко ограничаване на храненето, започване на активни и динамични силови или аеробни тренировки изведнъж, приемането на куп хапчета за отслабване, могат само да доведат до стресиране на организма, неговото пълно изтощение, здравословни проблеми и травми и не на последно място – пълно разочарование.

  • Опитайте се да спортувате. Заложете на леки аеробни тренировки като за начало. Няколко тренировки седмично на пътеката или велоергометъра не биха навредили на никого, дори напротив – биха повишили Вашия тонус и цялостна кондиция.

  • Хрането се често и здравословно – поне 4 основни хранения на ден, съчетани с поне едно-две поддържащи – салати, фрешове, шейкове и тн.

  • Почивайте достатъчно и в никакъв случай, в стремежа си за бързи резултати, не претренирвайте, защото катаболните хормони взимат привес и изгарянето на мазнините прекъсва. Получава се обратен ефект.

  • Ограничете алкохола и газираните напитки

Основните причини за напълняването са:

  • Преяждане

  • Неправилното разпределяне на храненето – например цял ден глад и обилна, калорийна „бомба“ на вечеря.

  • Консумацията на неправилните храни в неправилното време – обикновено това се случва, когато цял ден не приемате никаква стойностна храна, а малки порции висококалорийни, бързи храни, като чипсове, сладки изделия, сокове и т.н., които са наблъскани с калории и бързи въглехидрати, които се усвояват за минути, но не Ви дават нищо, освен няколко килограма мазнини и то в най-неподходящите области около талията, ханша и бедрата.

  • Хормонални проблеми.

  • Прем на неподходящи за организма храни

Като помощници в борбата с наднорменото тегло може да се обърнем към „фетбърнарите” или нашумелите в последните години растителни продукти като: Ultra Effect, Acai Berry, Green Coffee, Meizitang и др. Трябва обаче да сме наясно, че те могат само да ни помогнат да постигнем целта си по-бързо и да намалят стреса за организма, да подобрят функционирането му и да стимулират метаболизма, но ако ние не положим поне малко усилия, няма да получим желаното „чудо”.

Имайте предвид, че дори да не страдате от наднормено тегло във висока степен, задължителни суплементи в битката с килограмите са: Витамините, минералите и антиоксидантите; Есенциалните мастни киселини като рибеното масло, лененото семе и др.; Аминокиселини – Л-карнитин, таурин и други. Може да разгледате нашите продукти за отслабване, които ще бъдат Ваш верен съюзник в свалянето на излишната маса.

Ако сте със сериозно наднормено тегло и сте решили да направите стъпката за промяна, това е най-доброто възможно решение за Вас и за хората около Вас, както и за Вашето здраве, тонус и самочувствие. Просто се въоръжете с търпение и знайте, че това е един дълъг път, който изисква воля, желание и постоянство.

Tags:

Leave a Reply