Една от най-неприятните части на тялото, най-трудните за поддържане в добра форма и най-лесно податливите на „лепене” на мазнини носи парадоксалното наименование „Любовни дръжки”.

Може би тези нежелани образувания висяща кожа по кръста, най-често срещани при хора с наднормено тегло или с висок индекс на телесна маса, са наречени така за да се самоуспокояваме, че все пак не е нещо толкова лошо и дори напротив, звучи закачливо и приятно. Автоматично изключваме употребата им в различни пози в секса, тъй като макар „любовните дръжки” да намират широко приложение, дамите „страдащи” от липсата на такива си остават по-желани и привлекателни. И колкото и да си повтаряме, че ние сме си слаби по рождение или че в нашия род всички са стройни и аз няма как да се различавам, идва моментът в който „човек и добре да живее” му порастват паласките.

Обикновено на недостатъците на нашето тяло започваме да им обръщаме внимание през летния сезон, когато банския започне да ни стяга, а плажът ни зове. Нежният пол започва да се вайка, че ефирната рокля вече не им става, любимата пола не им стои добре или новите им къси, тесни панталонки издайнически очертават набъбналите през зимата паласки. Сигурни сме, че в момента всеки от Вас пощипва областта около кръста си и се опитва да прецени колко е зле положението и как да решим проблема.

coffee for weight loss

Кафе – за елегантна фигура

Безспорно спасението е комбинация от хранителен режим и спорт, но за по-добър и бърз резултат ги съчетайте и с кафе. Ограничителните диети базирани на глад, прекомерна употреба само на чай с мед и по една ябълка на ден и други подобни такива, са вредни за Вашето здраве, изтощават организма и водят до физическа отпадналост, повишена сънливост, честа изнервеност и не рядко до ужасно настроение. Затова специалистите в областта на спорта и здравословното хранене силно препоръчват към дневното си меню да добавите и ароматната напитка, но разбира се с мярка. Имайте предвид, че кафето на закуска е една от задължителните съставки в почти всички известни диети. Освен това е и една от най-консумираните напитки в ранните часове на деня в цял свят.

Кафето - убиецът на паласки

Кафето – убиецът на паласки

Най-новите научни разработки доказват, че до 3 чаши кафе дневно действат на организма повече от благотворно. Едно от най-престижните медицински списания – „AmericanJournalofClinicalNutrition” класира кафето сред шестте най-известни продукта от съвременното меню, съдържащи антиоксиданти. Оказва се, че ароматната напитка съдържа от тези ценни елементи в много по-голяма доза отколкото зеленият и черният чай например. Антиоксидантите имат ключова роля при борбата със свободните радикали в организма и неутрализират ефекта от махмурлука, тютюнопушенето и стреса. Намаляват и негативното действие на холестерола и риска от развитие на сърдечно-съдови болести и атеросклероза. Изследователите твърдят, че хората, приемащи около 3 чаши кафе дневно, са подложени на по-малка опасност да развият деменция или болестта на Алцхаймер.

Изследванията сочат също така, че съдържанието на кофеин в ароматната напитка влияе положително на водния баланс на организма и помага на тялото да изгаря повече мазнини. Именно затова, преди тренировки се препоръчва прием на кофеинови напитки, така че ако искате да се преборите с любовните дръжки, пийте едно кафе и се запътвайте към фитнеса или да потичате на открито.

Зелено кафе в борбата с излишните килограми

Зелено кафе в борбата с излишните килограми

Напоследък доста усилено се шуми и около ефекта на зеленото кафе. То също е мощен природен антиоксидант, но съдържа и хлорогенна киселина, която намалява отделянето на глюкоза в кръвта след хранене и подтиска апетита. Освен всичко изброено до тук, кафето подсилва термогенезата, като по този начин се засилва метаболизмът и се изгарят по-бързо мазнините. Изпитан факт е, че кофеинът помага за по-бързото отшумяване на мускулната треска и удължава времето преди настъпване на физическа умора. Кафените зърна, като източник на енергия, са достоен заместител на шоколада и подобно на него и те ускоряват образуването на ендорфин и серотонин т.н. хормони на щастието. Като резултат се наблюдава по-добро настроение, по-малко стрес и все по-рядко състояние на депресия. Специалистите съветват за подобряване на храносмилателния тракт да пием кафето си след хранене, защото то спомага за повишаване производството на стомашен сок.

Със здрав дух и здраво тяло – убиецът на паласки BezGlad.com

Tags: , ,

Leave a Reply