Постоянните лишения, вечен глад и малки резултати са превърнали диетата в нарицателно за нещо лошо. Но има ли вариант да си похапваме от любимите лакомства и в същото време да отслабваме? За много хора по света любимата диета с шоколад топи по кило на ден от излишните мазнини, а печелившите не само се радват на завидни резултати, но и са по-жизнени, активни, позитивни и задоволени.

Шоколадовата диета набира все повече фенове и става все по-популярна поради ред причини – лесното й изпълнение в забързаното всекидневие, слабостта и апетита на хората към шоколада и не на последно място, енергията, с която ни зарежда. Средната дневна калоричност се равнява на 580 калории, като поради силно занижения дневен калориен прием, се препоръчва диетата да се спазва от 3 до максимум 7 дни. При минималната схема ще свалите само три килограма, а при пълната – до седем килограма.

Ползите от тази диета се дължат не само на калорийния дефицит, но и на липсата на сол, която е една от основните причини за задържане на течности в организма, които ни правят по-пухкави. Разбира се за оптимален ефект може да се приемат и диуретици с екстракт от брезови листа или продукти за отслабване, които не само ще увеличат ефекта на диетата, но и ще ви помогнат да запазите постигнатите резултати за по-дълго време.

Шоколадовата диета е малко драстична – полагат ви се само сто грама шоколад на ден. Имайте предвид, че в сто грама бял шоколад се съдържат 522 калории, в млечния – 545 калории, а в натуралния – 517 калории. За препоръчване е шоколада, който консумирате, да бъде натурален или още черен шоколад. В белия шоколад почти отсъства какаовото масло, което го прави доста неподходящ и малко предпочитан за диети.

диета с шоколад

диета с шоколад

За да изкарате по-леко диетата е добре да си разделите шоколада за деня на порции от по 1-2 блокчета, които да хапвате на всеки час, защото в противен случай ще изпитвате глад и е възможно да се появи главоболие, световъртеж, нервност и други. Всяка консумация на порцията шоколад може да бъде придружена с чаша неподсладено кафе или чай, в което може да е добавено малко обезмаслено мляко. Внимавайте да не прекалите с кафето и шоколада, защото безсънието може да ви обхване и дълго да не успеете да се отървете от него. Шоколадовата диета напълно изключва консумацията на захар и сол. Трябва да се въздържате от натурални сокове, закупени от магазина и пълни с консерванти, газирани напитки, които предизвикват повишен апетит и други. Абсолютно забранен е приемът на алкохол под каквато и да е форма. Тази диета не бива да се прави за по-дълго от 1 седмица и по-често от веднъж месечно. Също така минималната консумация на вода за деня не трябва да пада под 2 литра, а в зависимост от физическата дейност която извършвате, може да са необходими до 5 и повече литра дневно.

Най-голямото достойнство на тази диета с шоколад е получаването на бърз резултат. Мисловната ви дейност изобщо не страда от това, защото шоколадът е сред най-добрите стимулатори за мозъка. Шоколадовата диета обаче има и минуси и сред тях е, че има шанс да си върнете килограмите, ако не спазвате двигателен режим след диетата или не умеете да се контролирате и  да си поставяте цели.

Шоколадовата диета е противопоказна за хора с диабет, както и при хора с алергия към какаото или млякото. Камъни в жлъчката и заболявания на черния дроб също изключват спазването на шоколадова диета. Хипертонията също е сред проблемите, които не допускат спазването на тази сладка диета.

Ако искате да постигнете дълготрайни резултати с тази шоколадова диета я комбинирайте с апетитопотискащи капсули като Лида, Супер Слим, Ултра ефект и други.

Диетичният сладкар – BezGlad.com

Tags:

Leave a Reply