Напоследък доста усилено се говори за благоприятните и изцерителни качества на лютия пипер и изобщо лютите храни в борбата с наднорменото тегло. Но всички знаем, че лютото ни отваря апетита и всъщност изяждаме по-голямо количество храна, а освен това е и вредна храна за стомаха. Как тогава е възможно именно приема на лют пипер или люти чушки да стават причина за тънка талия и защо Li Jiao Shou Shen са предпочитаните капсули за отслабване?!?!

Лют пипер за тънка талия

Лют пипер за тънка талия

Лютите чушки или лютият пипер имат страшно много ползи за човешкия организъм, както за цялостното ни здраве, укрепване на имунната система и лечение на редица заболявания, така и за сваляне на излишните килограми и отслабване в проблемните зони. Всъщност истината е, че невероятните качества на чушките са познати на древните народи от хиляди години – още през 14 век са пренесени в Европа и бързо стават любим зеленчук на всички народи. Лютивите чушки се оказали прекрасно средство срещу смъртоносната жълта треска и редица други болести на горещия климат. П. Бухолц открил още през 1816г., че лютивият вкус на чушките се дължи главно на съдържащия се в тях алкалоид капсаицин, но наименованието си получава тридесет години по-късно от Л. Треш. През 1878 г. унгарският лекар Е. Ходжис установил, че капсаицинът не предизвиква само парене в устата, но и интензивно отделяне на стомашен сок, подпомагащ храносмилането.

Капсаицин

Капсаицин

Капсаицинът е едно от най-силно дразнещите рецепторите на устната кухина вещества, които долавят неговото присъствие дори при съдържание от половин милиграм на литър! Но с чушките и лютото не бива да се прекалява, особено от хора с изострени заболявания, като гастрит и язва, защото лютото дразни лигавицата на стомаха и увеличава производството на стомашни сокове и може да доведе до нежелани реакции. Това може да доведе до развитието на различни видове стомашни проблеми. Дори абсолютно здрав човек може да получи различни неприятни усещания след прекаляване с люто, а хората, които страдат от гастрит, не се препоръчва да консумират пикантни храни и подправки. Вредата от лютото за хората, които имат гастрит или язва, може да е направо критична. И все пак трябва да отбележим, че когато говорим за отслабване с лют пипер, имаме предвид отслабване с продукти, които съдържат екстракт от лют пипер. Защо е важно това уточнение? Важно е, защото ще се съсредоточим върху капсаицина и другите капсаициноиди от неговата група, като съставка на различни био продукти, които са неизменна част към всяка диета за отслабване. По синтетичен път капсаицинът е получен през 1930 г. от Е. Спат и Ф. Дарлинг. лютите чушки са истинска съкровищница на редица полезни за организма вещества – въглехидрати, протеини, витамини (А, В1, В2, В6, С, Е) и минерали (желязо, калий, калций, магнезий, манган, фосфор). Изненада се оказа фактът, че три люти чушлета съдържат толкова витамин С, колкото цял килограм лимони! Съдържащите се в лютите чушки фитонциди засилват имунитета и подпомагат защитните сили на организма в борбата му срещу простуда и инфекции. Доказано е, че освен възбуждащ апетита и подобряващ храносмилането ефект съдържащият се в лютите чушки капсаицин стимулира отделянето на два хормона – адреналин и норадреналин, които активизират метаболизма и спомагат за изгарянето на резервните въглехидрати и мазнини в организма. Установено беше още, че капсаицинът активира отделянето на азотен оксид – уникално вещество, което има способността да подобрява кръвообращението на стомаха, предотвратявайки появата на гастрит и язва, и благодарение на способността му да предпазва и регенерира кръвоносните съдове снижава риска от развитие на хипертония и инфаркт.

Люти чушки Li Jiao Shou Shen на “Kingstar Technology Co.”

Люти чушки Li Jiao Shou Shen на “Kingstar Technology Co.”

В настоящата статия ще Ви разкрием съставките на един революционен продукт за отслабване, който се е доказал в китайската медицина със своите ползи и качества за нашето здраве и е предпочитан сред хората, които имат желание да се избавят от излишните килограми. Става въпрос за китайските капсули за отслабване Li Jiao Shou Shen, които гарантирано за месец ще Ви освободят от поне 7кг от Вашето излишно тегло, като често се наблюдават завидни резултати от над 12кг само за месец. Благоприятният им ефект се дължи най-вече на високото съдържание на екстракт от люти чушки или с други думи, високите дози капсаицин, които се съдържат във всяка капсула, но и не само. Li Jiao Shou Shen са уникална комбинация от билки и растения, които съчетани по правилния начин и в точните дози гарантирано Ви изпращат близко до крайната цел за отрицателно време. Li Jiao Shou Shen включват в състава си екстракт от лют червен пипер, растението коняк, листа от лотус, тукахое и папая. Но как отделните съставки действат на организма ни, какви са техните ползи и защо продуктът е толкова ценен, ще Ви разкрием в следващите редове.

  • Лют пипер (pepper, cayenne) или капсаицин е основната съставка на Li Jiao Shou Shen: Всеки е усещал ефекта от приема на люти храни, чили, чушки, джинджифил и други – моментално изпотяване, усещане за парене или специфичния начин, по който подчертават вкусовете на определени храни. Лютите храни получават своята „топлина” от съединение, наречено капсаицин. Технически наречен като 8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamid, капсаицинът е широко изследван заради ефекта при намаляване на болки, неговите ползи за сърдечно-съдовата система, както и способността му да помогне за предотвратяване на язви. В допълнение, неговата антиоксидантна активност е полезна за предотвратяване на вредата от свободните радикали, което може да доведе до атеросклероза, рак на дебелото черво и усложнения на диабет, както увреждане на нервите и до сърдечно-съдови заболявания. Напоследък света е полудял по капсаицина и неговите свойства да редуцира мазнините. Няколко изследвания доказват, че добавянето на капсаицин към диетата, намалява нуждата от калории при последващи хранения. С други думи, ако подлютите, или добавите капсаицин под формата на добавка  към закуската си, ще консумирате по-малко калории на обяд. Консумацията на храни  съдържащи капсаицин, спомага  временното  увеличаване на термогенезата, стимулира перисталтиката на червата и помага при усвояването и елиминирането на хранителните вещества. Много надежди се отдават на капсаицина, заради  неговите способности да се преборва с раковите клетки в организма. Проведено е изледване, което показва, че при консумацията на храни, съдържащи капсаицин, туморните клетки в простатата намаляват с цели 80 процента. Друго изследване пък доказва, че капсаицинът унищожава раковите клетки в белия дроб и панкреаса, без да унищожава съседните здрави тъкани. Капсаицинът  елиминира  раковите клетки, чрез активиране  на митохондриите в клетките, които  предизвикват апоптоза или клетъчно самоунищожаване. Лютите храни съдържащи капсаицин, се препоръчват и при чести простуди, грип, синузити, бронхити и бронхопневмонии, тъй като той повишава имунитета, и има противовъзпалително действие. Капсаицина има и още един любопитен  ефект – действа като  афродизиак (описан от Пааво Айрола в книгата му за тайните на подмладяването от цял свят). Изследване на Purdue University, което е публикувано в Physiology Today, доказва, че яденето само на половин чаена лъжичка лют червен пипер може да помогне за намаляване на апетита и за изгаряне на калории. Изследователите установили, че участниците в проучването, които смесват лют червен пипер с храната си изгарят 10 пъти повече калории в рамките на четири часа, от участниците, които не го добавят.
  • Глюкоманан (Glucomannan) се наричат водно-разтворимите фибри, които се извличат от азиатското растение Картофена Палма (Amorphophallus konjac – корен от конджак) и се съдържат в Li Jiao Shou Shen, известни още като хапчетата с лют пипер или капсулите от люти чушки. Фибрите, извлечени от японското дърво Кониаку, са 100% натурални и представляват хранителни влакнини без никакви калории. Глюкомананът понижава холестерола, регулира функцията на червата, спомага за нормализиране на кръвната захар и за облекчаване на стреса върху панкреаса. При приемането с вода или други течности глюкомананът увеличава обема си до 20 пъти, и се превръща в желеобразна маса, като по този начин става идеално средство за отслабване без да е необходимо да се гладува, понеже създава усещане за ситост. Благодарение на него усвоените мазнини се изхвърлят от организма и така се неутрализира техния калоричен ефект. Благодарение на глюкоманан Вие изгаряте излишните мазнини и коригирате телесното си тегло.
  • Йеросалимски артишок за отслабване

    Йеросалимски артишок за отслабване

    Йерусалимски артишок (земна ябълка)(гулия)(топинамбур)(helianthus tuberosus) се съдържа както в Li Jiao Shou Shen, така и в други доказани продукти за отслабване като Ultra Effect на Boston medicals и Super Slim Pomegranate: Цветовете му много приличат на тези на слънчогледа, а грудките му много приличат на картоф или джинджифил. Произхожда от Северна Америка. Артишокът е незаменима добавка в диетичната кухня, тъй като в 100гр. се съдържат само 40ккал. Богат е на баластни вещества като калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, натрий, витамини А, B1, B2, витамин C, ниацин и инулин. Тайнственият зеленчук е много богат на цинарин – мощен антиоксидант. Екстрактът от артишок е мощен хепатопротектор, като също така активира чревната дейност и по този начин редуцира появата на запек. Особено широко използван е при профилактика на хора с наднормено тегло, тъй като повлиява благоприятно обмяната на веществата и на мазнините в кръвта (холестерин, фосфолипиди и триглицериди), като също така играе ролята на прoбиотик, спомагащ за правилното функциониране на храносмилателния канал.

  • Листа от Лотус

    Листа от Лотус

    Листа от лотус ( lotus leafs) (Nelumbo) – лотоса е водно растение, разпространено в Азия и Северна Америка. Освен божественото си предназначение, лотосът има и по-земно и практично приложение. Екстрактът от цветовете му с успех се прилага в традиционната и съвременна медицина и козметика. От корените и листата му се приготвят лекарства, които помагат при висока температура, диария и хемороиди.Те облекчават общото състояние след слънчев удар, световъртеж и кръвотечение. Семената са добро средство срещу повръщане, подобряват храносмилането и съня, помагат при стрес, тонизират организма. Те въздействат върху меридианите на далака, бъбреците и сърцето и заздравяват отделителната система, стомаха, червата, сърдечно-съдовата система, репродуктивните органи, гърлото, белите дробове. Полезни са при бъбречна недостатъчност. Лотосът преобразува излишните мазнини в енергия, премахва токсините и отпадните продукти, разгражда мазнините и ги предпазва от повторно оформяне, има леко слабително свойство. Препоръчително е за жените, които наддават излишно тегло след раждането на детето или просто искат да отслабнат. „Ефектът на лотoса“ се отнася и до изключително силното отблъскване на вода (суперхидрофобност) – явление, което може да се наблюдава върху листата на лотoса.

  • Тукахое (Tuckahoe)(Peltandra virginica)(green arrow arum)(зелен иглолистен змиярник): Peltandra virginica е растение от семейство Araceae, което е широко разпространено във влажните зони на източната част на Съединените щати, както и в Квебек, Онтарио, и Куба. Растението съдържа калциеви оксалатни кристали, които го правят доста безвкусно, но въпреки това, преработено и сготвено за час, американците го използват най-вече за прехрана. Tuckahoe е отличен източник на скорбяла. Зеленият змиярник има много силно термогенно действие, поради това не бива да се държи в устата повече от минута и то само от едната страна. Именно това му качество на ускорител на термогенезата го прави толкова предпочитано в различни продукти за отслабване като Li Jiao Shou Shen и други.
  • Папая

    Папая

    Папая (papaya или pawpaw) расте там, където е горещо – от Мексико до Южна Африка и Югоизточна Азия. В далечното минало този плод и зеленчук си е спечелил прозвището “плодът на ангелите”. В Китай и Шри Ланка е наричана “пъпешово дърво” заради приликата на плода с малък пъпеш, в Куба е известна като “fruta bomba”, в Доминиканската република като “lechosa”, а на Карибите е популярна като “papaya” и оттам получава официалното си название. Широко позната е с богатото си съдържание на витамини – всъщност е същинска съкровищница – почти целия списък от А до Е и минерали (калций, калий, желязо, фосфор, мед, цинк, магнезий) и фитоестрогени. Папаята има уникален тропически вкус – комбинация от ананас, банан и манго. Един средно голям плод от около 300 г съдържа 313% от дневната доза витамин С. И това не е всичко! В него има още витамин А – 67% ОДП, витамин E – 11%, витамин К – 10%. Латексът, който съдържа неузрялата папая, съдържа ензимите папаин – родственик на бромелина (съдържащ се в ананаса), който ефективно помага в борбата с излишните килограми и химопапаин. Папаята намалява риска от чернодробни заболявания, има антибиотично действие и е полезна при вирусни заболявания, а освен това папаинът, който се съдържа в папаята, помага при лечение на язви, намалява отоците, сваля високата температура и помага за заздравяване на рани след операция. Папаята помага за изхвърляне на токсините от организма и подобрява храносмилането. Има умерен гликемичен индекс (59) и нисък гликемичен лоудинг (2). Съдържащият се папаин подпомага разграждането на храни, богати на белтъчини (месо, яйца, сирена, риба и ядки).

Както сами може да се убедите, Li Jiao Shou Shen е природен продукт, в който са съчетани изпитани екстракти от народната азиатска медицина и екзотични плодове. Всички съставки са внимателно подбрани, за да се постигне максимална полза без странични ефекти. Някои от съставките имат диуретично действие, други потискат апетита, трети блокират усвояването на мазнините и въглехидратите, имат леко слабително действие или просто укрепват имунната система и Ви зареждат с витамини и минерали, като по този начин Ви предпазват от странични ефекти.

с грижа за Вас – BezGlad.com

Tags:

Leave a Reply