Съжеляваме, че Ви е било натрапвано и предлагано твърдението, че вие не сте вашето тяло. Това е една пълна лъжа. Твоето тяло това си ТИ. Твоето тяло е част от теб, без значение дали ти харесва или не и дали го искаш или не. И не само, че е част от теб, но е и най-голямата и най-забележимата част, която всички виждат първо.

Една от най-мотивиращите дами на 21 век, майка на 3 деца и невероятен боец и активист за по-щастлив живот, по-здравословен начин на живот и за справяне с вредните хранителни навици, Кали Дали, споделя на своя блог:

Какво се случи с мен и моето тяло?

Твоето тяло е част от теб и също иска грижи!

Твоето тяло е част от теб и също иска грижи!

Боря се с моето тяло и неговата визия още от началното училище. Това започна наистина много отдавна, още в ранна детска възраст. Хиляди пъти съм стояла пред огледалото и съм разбивала тялото си на парченца, надявайки се един ден да видя в отражението всичко това, което ми се иска на мен. Парченцата да са се събрали отново и да отразяват моята мечта. Тогава още нямаше интернет, нямаше всички тези ефикасни продукти за отслабване и потискане на апетита, нямаше Meizitang, Lida, LipoVon и прочие. Е, отражението в огледалото никога не бе достатъчно задоволително и мислите ми не се промениха през последните повече от 20 продължителни години.

През годините се дистанцирах от моето тяло, което вече мразех. Нямаше как да се сдобия с ново тяло, затова просто „избягах” колкото се може по-далече от това, което имах. Избрах да фокусирам всички мои усилия и внимание върху душата, сърцето, мислите и действията си, защото тези неща не изискваха моето физическо тяло, за да функционират. Всекидневно си повтарях и крещях на себе си „Аз не съм моето тяло”, което ме държеше на страна от физическата ми фигура.

След години на повтаряне, че аз не съм моето тяло, Аз не СЪМ моето Тяло, АЗ НЕ СЪМ МОЕТО ТЯЛО, един ден аз наистина вече не бях моето тяло. Моето тяло вече не беше част от мен и аз бях избрала да бъде така. Но всичко се промени, когато се омъжих. Тогава трябваше отново да обърна внимание на моето тяло и то отново стана част от мен. В моментите, които прекарвах на по-интимно ниво със съпруга си се сещах за моето тяло, защото от него зависеше как ще се представя. Как се чувства моето тяло? Сега, когато нещата опираха до него, то беше тук, но проблемът беше, че тялото ми физически присъстваше, но всичко, което бях аз – душа, сърце, съзнание, липсваше.

Толкова дълго бях игнорирала тялото си и се бях отдала на всичко останало, че в моментите на интимност аз отсъствах емоционално. Не можех да се отдам напълно на съпруга си и не му позволявах и обратното. Често ми се случваше да изпитвам гняв или да плача истерично без причина. Съпругът ми не знаеше какво да направи, какъв е проблема и как да ми помогне и ме гледаше с широко отворени, насълзени очи, защото не знаеше какво се случва и защо аз се чувствам така.

С години обвинявах тялото си за всичко, което не се случваше както трябва, но всъщност най-голямата вина беше моя, защото аз не се асоциирах с моето тяло и аз бях тази, която не се идентифицираше с тялото си. Аз отричах, че то е част от мен.И така, тялото ми изгуби връзка с душата, сърцето и съзнанието ми. Мислех си, че съм намерила решение на проблемите с тялото си и това ще ме спаси от инфаркт, но всъщност тялото ми започна да саботира брака и сексуалния ми живот.

Прекарах месеци в различни методи на лечение и психо терапии, опитвайки се да разбера защо се разстройвам толкова много когато стане дума за секс или изобщо за интимност. Защо се чувствах като предмет, след като знаех, че съпругът ми ме обича истински? Защо прекарах 10 години от брака си с високо издигната стена между мен и съпруга ми? Един ден просто се събудих и вече знаех отговора и решението. Бях забравила едно парченце от пъзела – МОЕТО ТЯЛО и ролята, което то играе в живота ми. Моят терапевт ми показваше стъпка по стъпка къде греша и накрая се осъзнах. Всичко беше кристално ясно и можех да съставя план за действие.

След като сме прекъснали връзката между нас и телата ни, как да се свържем отново?

Все още съм част от това приключение и ще споделям повече на определени етапи, но сега ще ви разкрия това, което ми е помогнало до момента.

Тялото ще ви се отблагодари за положените грижи!

Тялото ще ви се отблагодари за положените грижи!

Поддържайте съзнанието си към настоящия момент. По време на интимности бъдете там, бъдете себе си, мислете за това, което се случва в момента. В противен случай нещата няма как да се получат. Не може да се радвате на изгрева, ако не го виждате! Как ще изживявате приятните емоции на интимността, ако не ги усещате? Това, което на мен ми помогна е да се погрижа за моето тяло. BezGlad.com има куп решения, които ще ви накарат да се чувствате красиви и уверени в себе си. Също така се фокусирайте върху топлината на докосването на партньора ви. Правете го винаги, дори когато няма интимност. Когато сте на среща или на разходка и той ви държи за ръка, помислете за това какво чувствате, фокусирайте се върху топлината на дланта му и се замислете защо ви въздейства така. Когато ви драска по гърба се отдайте на топлината, която ръката му оставя по гърба ви. При мен това помогна. След като предприех мерки за тялото си и обърнах внимание на чувството, което докосванията на мъжа ми събуждат в мен, аз успях да повярвам, че той е моето сигурно място и ме обича.

Терапевтът ми ме посъветва също да направя връзката между тялото си и всички неща, които то прави за мен. Напишете лист с нещата, които тялото ви върши за вас. Обърнете внимание на неща като местата, които сте посетили, благодарение на краката си, нещата които сте направили, благодарение на ръцете си, емоциите, които сте събудили благодарение на визията си и прочие.

Ти си твоето съзнание, сърце, душа и твоето ТЯЛО. Твоето тяло ти позволява да изживееш емоции, които останалите 3 компонента не ти позволяват и обратното. Трябва да има баланс. Няма как да забравим една част и да искаме да сработи. Има четири части от пъзела, наречен ТЕБ, и ако дори само една от тях липсва, то ти си несъвършен.

Твоето тяло, това си ТИ! То не е всичко от теб, но е част от теб и е време да започнеш да се грижиш за него като част от себе си. Отдели му нужното внимание и грижи и не го пренебрегвай.

Ако имаш проблеми с тялото си, имаш излишни килограми, които искаш да свалиш, чудиш се как да стопиш излишните мазнини, не чакай проблемите да станат по-сериозни, а разгледай нашите решения за отслабване тук

Tags:

Leave a Reply