Все по-често забелязвам момичета, които спортуват, посещават фитнес залите, тичат на стадионите в НСА и това адски много ме радва. Но заедно с тяхното старание забелязвам и тяхната свенливост. Те толкова се притесняват да не ги нарекат „кифли” или да не се шегуват с тях, че не са на студио за красота и са объркали мястото, че за да изглеждат с добра фитнес култура просто копират това, което правят момчетата. Е да, ама не.

Първо мъжката и женската физика са доста различни, второ мъжките и женските хормони нямат нищо общо и не на последно място идеалите на мъжете и на жените за красивото се различават коренно. Тук ще съсредоточа вниманието ви към няколко упражнения за корем, които са съсредоточени основно към дамите. Това е една убийствена тренировка за красив корем за дамите, които искат да изглеждат не мускулести, а фини и секси. Правете упражненията 3 до 4 пъти седмично и със сигурност ще сте сред подготвените за лятото жени и няма да имате никакви притеснения да се покажете с гол пъп или по монокини.

Тази убийствена тренировка за корем включва комплекс от силови, аеробни и йога упражнения, които с лекота могат да се изпълняват в домашни условия, без да се налага да отделяте часове от ценното си време за посещение на специализирани спортни центрове или да давате пари за измислени уреди от телешопите. Преди да преминем към самите упражнения искам да ви обърна внимание, че за оптимален ефект трябва да съблюдавате начина си на хранене, да си отделяте необходимото време за почивка и ако имате възможност да си набавите комплекс от витамини и минерали, аминокиселини и по-специално Л-Карнитин, а в случай че имате повече излишни килограми и в началото тренировките ви затрудняват, разгледайте и другите наши продукти за отслабване, изгаряне на мазнините и цялостно тонизиране.

Първото нещо, което трябва да направите преди всяка тренировка, без значение дали е вкъщи или в залата или на открито е да разгреете добре цялото тяло за 5 минути, като се съсредоточите върху кръста, гърба и краката. В случай, че имате нужда не само да се стегнете, но и да отслабнете, увеличете кардио загрявката до 30 минути. Опитайте се и да се разтягате колкото и когато е възможно.

Класически коремни преси с повдигнати крака

Коремни преси със сгънати и повдигнати крака

Коремни преси със сгънати и повдигнати крака

Трябва ви стабилен стол или фитнес топка. Разбира се това упражнение може да се изпълнява и на ръба на спалнята, но е за предпочитане да сте далеч от леглото, за да не ви изкушава по време на тренировката. Лягате на земята пред вашия „уред” и слагате краката си така, че сгъвката на коленете ви да опре на ръба на уреда. Ако вашият уред е топка, то тя трябва да изпълва пространството между пода, бедрата и прасците ви колкото е възможно повече. След като сте наместили краката, сключвате ръце зад тила си, а в случай че ви е трудно може да ги кръстосате и пред гърди и започвате да правите коремни преси, напрягайки не врата, а корема. Стремете се да не се отпускате изцяло на пода след всяко повторение, а да спирате хода на движението няколко сантиметра преди края, като по този начин ще държите коремните мускули под постоянно напрежение. Започнете с по 10-12 повторения, 3-4 серии, като се старайте всеки следващ път да повишавате броя на повторенията, докато стигнете до 50 броя на серия. Ако искате да имате по-обемна и масивна преса просто добавете тежест и правете до 20 повторения, но имайте предвид, че лека полека ще се отдалечавате от общоприетите представи за нежно и елегантно тяло.

Скакалец

Упражнение "Скакалец" от йога

Упражнение „Скакалец“ от йога

Поза „скакалец” е едно упражнение от йогата, което не само ще ви помогне да се сдобиете с плосък корем, но и ще заздрави мускулите ви в областта на кръста, както и ще стегне бедрата и дупето ви. Добре да го изпълнявате към края на тренировката, защото първо е идеално за разгрявка, а после ще засили еластичността и здравината на коремните ви мускули и ще премахне тлъстините в коремната област. Изпълнете упражнението, като легнете по корем на пода, с изпънати назад крака и изпънати напред ръце. Брадичката е на пода. Вдишайте средно количество въздух, като в същото време повдигате главата, раменете, ръцете и краката. Опитайте да задържите колкото можете повече във върхова точка, като след това с издишване спуснете краката и ръцете и си починете за кратко. Повторете 5 до 10 пъти. След всяко повторение релаксирайте за кратко, за по-голямо удобство отпочивайте по корем с кръстосани под челото ръце. Не правете упражнението, ако имате проблеми със сърцето, дискова херния или заболяване на коремните органи.

Дъска или Китайска почивка

Невероятно упражнение за корем

Невероятно упражнение за корем

Не се заблуждавайте от името, в това упражнение за корем единствената почивка е в това, че стоите на едно място, но натоварването на мускулите в корема е жестоко. В повечето упражнения за корем разбирате колко сте се натоварили чак на следващия ден, докато при китайската почивка усещате натоварването на момента. Застанете на лакти и заемете позиция като за лицева упора. Задръжте тялото в хоризонтална позиция, изпънато като дъска. Дишайте равномерно. Старайте се да не го отпускате и задръжте така около минута, две или колкото издържите. Мотивирайте се, че световният рекорд е около 5 часа. При правилно изпълнение ще усетите как коремните ви мускули се натоварват и започват да треперят, а заедно с това се увеличава напрежението във вас и започвате да се потите.

Обратни коремни преси до свещ

Обратни коремни преси до свещ

Обратни коремни преси до свещ

Те са насочени към развитие на цялата коремна мускулатура и изгаряне на мазнините, но най-вече към мускулите в долната част на корема, които по принцип са по-трудни за изчистване. Приберете ръцете до тялото си с дланите надолу, като ги използвайте за опора. Използвайте коремните мускули за повдигането на краката си, като след като направите мах и постигнете почти 90 градусов ъгъл между торса и краката ви, присвийте краката леко в коленете и с леко отблъскващо движение повдигнете дупето и изпънете краката като за свещ (използвайте дланите си за опора). Задръжте във върхова позиция на свещ 1-2 секунди и се върнете в изходна позиция. Повторете това движение 10-12 пъти в 3 серии. Свалянето на краката трябва да се прави контролирано и с умерено до бавно темпо.

Велосипед

Велосипед, за да имате прекрасен корем

Велосипед, за да имате прекрасен корем

Въздушният велосипед е сред най-добрите упражнения. Той не само загрява цялото тяло, но ви и тонизира и раздвижва кръвта навсякъде. Това упражнение работи перфектно не само за вашия корем, а и за бедра и дупе. Легнете по гръб, поставете ръцете зад главата и си представете, че карате колело във въздуха, като се опитвайте да въртите въображаемите педали бавно и концентрирано. Повдигайте едното си рамо, сякаш се опитвате да докоснете коляното на срещуположния си крак, който се приближава към главата ви, а след това направете същото и с другото рамо. Сериите са три, а повторенията 20-25 или по 12-15 на крак. Дръжте горната и долната част на гърба си на пода. Упражнението е доста трудно за изпълнение при начинаещи, но е сред най-ефективните за плосък корем и тънка талия. Това упражнение натоварва и косите мускули, които придават завършен вид на корема и ви спасяват от „любовните дръжки”.

Челюсти

"Челюсти", за да имате стегнат корем

„Челюсти“, за да имате стегнат корем

Фитнес упражнението челюсти изгражда мускулите и увеличава гъвкавостта. Подходящо е за мъже и жени. Задължително да се включи в рутинната тренировка за отслабване. Движението е просто, но има свойството да укрепва цялата трудна област: ангажира най-вече мускулите на корема, но благоприятства мускулите на бедрата, както и долната част на гърба. Опитайте се като за начало да правите по 3 серии с по 12-15 повторения, като се стремете да увеличите повторенията до 25. Когато достигнете оптималните повторения може да увеличите трудността на упражнението, като поставите тежести с пясъчни гривни на глезените и китките. Изпълнете упражнението като легнете по гръб с изпънати ръце и крака. Едновременно повдигнете краката и ръцете с раменете, като се опитвате да съберете ходилата с дланите. Когато достигнете най – горната точка на изпълнение, съкратете (стиснете) мускулите на седалището и корема, задръжте за две секунди. След това бавно, за около 3 сек., върнете към изходна позиция.

Ако тази статия Ви е била полезна и искате да научавате и други тайни на красивата и хармонична фигура, присъединете се към BezGlad.com във @Facebook!

Tags:

Leave a Reply