Често се чудим как да потиснем глада и да изваем мечтаната фигура, без дори да се замислим за практикуването на аеробика. Обикновено, без да осъзнаваме риска, се лишаваме от храна и гладуваме, в името на тънката талия и елегантната фигура. Но ако искаме да имаме наистина добри резултати, без да вредим на здравето си, трябва да постигнем ефекта на потиснат апетит по естествен път, без насилствено лишение от храна.

60 минути аеробика потискат апетита повече от 90-минутно вдигане на тежести. Или иначе казано, високо интензивните тренировки като аеробиката или кардиото, са по-ефективни за потискане на апетита, от тежката силова тренировка. Изследване показва, че причината се крие в освобождаването на два хормона – грелин и пептид УУ.

За да не се заблудите или ние да останем неразбрани, искаме да уточним, че ползите от аеробните упражнения не се ограничават само до намаляването на апетита и свалянето на излишни килограми, а имат благоприятен ефект върху цялото тяло – външен вид, мускулатура, сърдечно-съдова система и много други.

Как да потиснем глада и да изваем мечтаната фигура с аеробика?Винаги е добре преди да преминете към същинските тренировки, където ще променяте драстично нивата на пулса, да се консултирате с медицинско лице или професионален треньор. Подобна консултация е задължителна, ако имате здравословен проблем, особено ако е свързан с кръвното налягане или сърдечно-съдовата система, но дори и да нямате ясно изразени симптоми, една консултация никога няма да ви навреди. Вещото лице трябва да прецени сегашното ви състояние и да даде препоръки кога и какъв тип упражнения са целесъобразни за практикуване, като се имат предвид фактори като възраст, тегло, травми, разположение на духа и др. При наднормено тегло, лекарят или вашият фитнес инструктор може да предложи лека форма на аеробни тренировки или бавни движения с тежести. При нормални килограми, лекарят ще провери други жизнено важни функции на организма преди да препоръча умерени до интензивни аеробни упражнения, като всичко трябва да бъде съобразено изцяло с физическото ви състояние.

При всеки случай, практикуването на аеробика под една или под друга форма има своите ползи и ние ви препоръчваме да се възползвате от тях.

Редовните аеробни упражнения ни предпазват от диабет, високи нива на холестерол, аномалии в кръвното налягане, както и предотвратяване на остеопороза и дегенеративни заболявания на костите. Изобщо аеробиката намаля рисковете за здравето с над 30%.

Аеробиката помага за развиване на сърдечно-съдовата издръжливост, като същевременно тренира и мускулите на тялото.  Практикуването на аеробни или кардио упражнения има благоприятен ефект и за ставите, белите дробове, кръвообращението, както и за психическото ни здраве.Спортистите като цяло са по-издръжливи на промени, страдат по-рядко от психически разстройства и по-лесно се мотивират да постигнат високи цели.

Как да потиснем глада и да изваем мечтаната фигура с аеробика?Аеробните тренировки ни правят по-издръжливи и енергични, както и стягат, оформят и тонизират тялото. Според медицински изследвания редовната аеробна активност увеличава производството на ендорфини, хормоните на щастието, което повишава настроението и ни прави по-малко тревожни или депресирани. Силно се препоръчва към първата чаша кафе да се добавят поне 15 минути аеробни упражнения, което ще ни зареди положително и ще даде един добър старт на деня ни. Регулярното практикуване на аеробика ни дава чувство за ангажираност и контрол – две положителни умствени нагласи, които помагат за противодействие на стреса.

Аеробиката, учестеният пулс и правилното дишане подобряват също така умствените способности на хора, особено на тези, които имат проблеми с паметта. Това стана ясно от едно изследване на специалисти от Колумбийския университет в САЩ. Аеробните упражнения, благодарение на обмяната на кислород, подобряват умствената ни дейност, като помагат за изграждането на нови мозъчни клетки в участъци от мозъка, свързани с паметта и нейната загуба.

Както стана ясно от прочетеното до тук, аеробните упражнения ни помагат не само да постигнем мечтаната фигура, но и да стабилизираме здравето си. За по-интензивни тренировки и за да се справите по-лесно с физическото натоварване, а и да постигнете по-бързо целите си, можете да комбинирате тренировката с натурални хранителни добавки, които ще ви помогнат да ускорите метаболизма си и да се избавите от излишните килограми.

BezGlad.com

Tags: ,

Leave a Reply