Запознайте се с най-новата мания – кардио тренировка на токчета или тренировки на висок ток. Така или иначе вече си знаете, че онзи ваш любим чифт високи обувки ви прави по-секси, но все не намирате повод да го обуете. Има обаче начин действиетелно той да е причината за вашата мечтана фигура, която ще постигнете благодарение на най-модерната кардио тренировка на токчета.

Това, което трябва да направите е да не го събувате следващия път, когато отидете да спортувате. Разбира се има риск и да ви изхвърлят от спортната зала, тъй като макар тази практика да е хит на запад, тук все още е табу и чифт високи обувки не е често срещан аксесоар във фитнес залите! Наричана stiletto fitness или high heel fitness, тази кардио тренировка включва точно това, което и означава: тренировки на високи токчета и то не само в залите за танци, но и в тези за фитнес и аеробика.

Спортуване на високи обувки

Спортуване на високи обувки

Спортуването с парти обувки има две основни цели. Първата е специфичното натоварване на тялото. Проучване проведено през 2008 година доказва, че носенето на високи обувки или ходенето на токчета заздравява тазовите и коремни мускули. За да противодействат на ъгъла на повдигане на петите жените използват тези мускули, а резултатът е не само визуален. Благодарение на това специфично натоварване почитателките на високите обувки се радват на по-добър секс и по-лесно раждане. За извайване на елегантна фигура може да си помогнете с продукти за отслабване, намаляване на мазнините, засилване на метаболизма и още и още. Такива са мейзитанг, лида, липовон, актив гърл, супер слим, л-карнитин, линея и други.

Разбира се физиката е само първата част от заклинанието за сексапил, на което се осланя фитнесът на токчета. Втората цел на тази тренировка е каляване на самочувствието. Уверената походка с високи обувки, също като тялото , е въпрос на достатъчно упражнения. Ако дамите успяват да тичат на пътеката в залата, да се въртят, да скачат, да приклякат, да ритат във въздуха и други… то всичко друго би трябвало да им се стори като детска игра с какъвто и да е чифт обувки. Един от ключовите моменти е научаването как се стъпва правилно!

„Ходилото трябва да изпитва минимален шок при приземяване, докато гърбът запазва изправения си стоеж”, съветват експерти. Школите по фитнес и аеробика на токчета предлагат по-интензивни тренировки, насочени предимно към стягане на коремната мускулатура и тази на долната част на тялото. Упражненията са като при стандартната аеробика и включват традиционните упражнения – подскоци, клякания и напади. В тези часове е препоръчително да се поставят омекотяващи стелки, които да абсорбират шока при приземяването на цялата тежест на тялото върху възглавничките на ходилата. В противен случай дамите рискуват да „разкрасят” походката си по начин, който определено няма да им хареса и в никакъв случай няма да е секси.

Твоят моден фитнес консултант – BezGlad.com

Tags:

Leave a Reply