Сигурни сме, че ако четете тази статия, то вие искате, но не знаете как да се отървете от мазнините по корема. Мазнините в областта на корема се дължат на концентриран източник на проинфламаторни цитокини, инсулинорезистентни хормони и кортизол-стимулиращи ензими. Много фактори са отговорни за увеличаването на мазнините в коремната област. Високо въглехидратни диети, както и стресовите хормони, увеличават нивата на инсулин, което довежда до запас на мазнини в нашето тяло.

Калории и мазнини не се горят с извинения!

Калории и мазнини не се горят с извинения!

Подкожните мазнини по корема са може би основната причина хората да тренират и да искат да горят мазнини. Да се отървете от мазнините по корема не е нещо, което може да постигнете за една вечер, като правите упражнения за корем като луди. Трябва да доста да се потрудите, да сте дисциплинирани, за да свалите килограми и да изгорите мазнините. За да се отървете от подкожните мазнини по корема по-бързо, не само, че ще трябва да спортувате, но ще ви е нужен и хранителен режим. Можете да забързате метаболизма си или да стимулирате изгарянето на мазнините с продукти на растителна основа като Мейзитанг, Лида, Актив Гърл, Липовон и други, но това няма да ви спаси от спазването на здравословни правила при хранене и силовите тренировки.

Един от най-добрите начини да редуцирате мастните запази в областта на корема е високо протеинова и ниско въглехидратна диета. Ето ви няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с мазнините по корема доста бързо:

  • Избягвайте храни, богати на въглехидрати, като ориз, хляб и картофи, за да се избавите от противните подкожни мазнини покрай корема. Този тип храни повишават нивата на инсулин, които карат мазнините да се складират право по корема. Други храни, които водят до завишени нива на инсулин са пържените и полуготовите храни.
  • Винаги поддържайте диета богата на белтъчини (протеини) и бедна на въглехидрати (захари). Множество изследвания показват, че диетата на Аткинс е една от най-добрите за стопяване на мазнините около корема. Според д-р. Аткинс, диета съставена от ниски нива на въглехидратите и високи нива на белтъците ще превърне вашето тяло в машина за горене на мазнините.
  • Двете основни причини за коремните мазнини са нездравословна диета и липсата на физически упражнения. Може да тренирате яко или бягате по 2 километра всеки ден, но едва ли би имало особен ефект, ако се храните с дюнери и сандвичи всеки ден. Добавете свежи плодове и зеленчуци и белтъци с ниско съдържание на мазнини, като риба и пиле към диетата си и резултатите няма да закъснеят.
  • Контролирайте хранителните си навици. Старайте се да ядете на често и по малко. Много по-добре е да се храните 5-6 пъти на ден по малко, отколкото да имате 2-3 огромни хранения. Честите и малки хранения ще поддържат нивото на вашия метаболизъм високо, а нивата на инсулин и на коремни мазнини ниски. В случай, че вече имате забавен метаболизъм, може да си помогнете да го вкарате в ритъм отново с метаболитни стимулатори като Лиотиронин например.
  • Тичайте всеки ден или през ден. По възможност тичайте на открито. Кардио упражненията са много важни когато става дума за топене на мазнините. Плуването е страхотно сърдечносъдово упражнение, което стимулира цялото тяло, повишава цялостната издръжливост и физическата сила и стяга мускулатурата.
  • Стремете се да правите аеробни и анаеробни упражнения. Тренировките с тежести са важни за справянето с мазнините в областта на корема. Запомнете, че колкото повече чиста мускулна маса покачвате, толкова повече мазнини изгаря тялото ви.
  • Обърнете внимание на съня и на почивките си. Избягвайте стреса, който е причина за освобождаването на кортизол, който увеличава мазнините по корема. Забравете за алкохола и наблегнете на водата.

Най-добрият и най-ефикасен начин да се отървете от мазнините по корема е като започнете да тренирате цялото си тяло, изберете правилните упражнения, спазвате правилния хранителен режим и подсилвате организма си с правилните суплементи – натурални, за топене на мазнините, като Л-Карнитин, Линея и други. Убийствените тренировки с хиляди повторения няма да ви помогнат, ако не промените хранителните си навици и ако не правите целенасочени кардио и силови тренировки.

Успех в начинанието и помнете, че вие сте вашето тяло! BezGlad.com

Tags:

Leave a Reply