Всички ние искаме да сме слаби, красиви и стройни, но в това забързано ежедневие е доста трудно. Затова ние от BezGlad.com ще обърнем внимание на това как в ежедневието си да натоварваме тялото си така, че да горим калории без да отделяме от ценното си време за това.
Наистина е толкова лесно, съществува лесно отслабване със стълби, а и не само, ако отделим внимание на малките неща!

Изкачването на стълби доказано подпомага отслабването

Изкачването на стълби доказано подпомага отслабването

Учени от Бирмингам доказаха, че изкачването на стълби е доста по-ефективно  не само от ходенете, а дори от джогинга. Резултатите от изследването им доказват, че когато изкачваме стълби или при всеки случай, в който използваме стъпалата,  топлинната енергия се повишава 3 пъти повече в сравнение с бягането в парка или на пътеката във фитнеса. Причината за това великобританците отдават на гравитацията! При изкачването на стълби, ние действително работим срещу гравитацията. Това от своя страна повишава енергията на тялото и гори до пъти по-бързо запасите в организма. Ако пък се натоварим и с нещо тежко, било то в ръка или на гръб (дамска чанта или раница), въздействието ще е още по-голямо, а резултатите няма да закъснеят.

С изкачването на стълби не само ще отслабнете, но и ще постигнете нормализиране на нивото на холестерола в кръвта, ще подобрите кръвообръщението си и ще ускорите сърдечния си ритъм, с което ще подобрите работата на сърцето и разбира се ще горите калории. Основната ни цел е неусетно и без допълнителни усилия да се погрижим за цялостното ни здраве и да постигнем завидна фигура. Ефекта от малките неща като използването на стъпалата в ежедневието ни може да бъде подсилен с прием на натурални капсули за засилване на метаболизма, потискане на апетита и топене на мазнините. Ние от Без Глад сме подбрали най-ефикасните и достъпни продукти, с които, следвайки нашите съвети, ще постигнете желаните резултати, а именно тънка талия, плосък корем, стегнати бедра и завидна фигура.

Твоето тяло това си ти!

Твоето тяло това си ти!

Катеренето на стълби не само ще подобри работата на Вашия организъм, но и ще тонизира и укрепне мускулите на долните крайници (бедра, подбедрици, долни коремни мускули) и седалището. Всяка уважаваща себе си дама би искала да има стройни крака и добре оформено дупе. Ако се замислите изкачването на стъпала е нещото, което заобикаляте всеки ден предпочитайки по-лесния начин – било то асансьор или ескалатор. Не са оправдавайте, че е по бързо , защото ако засечете времето, в което чакате да дойте асансьорът, със сигурност ще сте изкачили, ако не всички стълби, то поне 2-3 етажа! Съчетанието на обикновени упражнения, използването на стълбите и спазване на простички правила, заедно с приема на Л-Карнитин (L-Carnitin), Фет-Бърнър, метаболитен стимулатор, природен диуретик или апетито-потискаща добавка като Ултра Ефект, Лида, Капсули с каспаицин и други, ще Ви отведат до мечтаната цел.

Запознайте се с основните правила на безопасност при изкачване/използване на стълби:

1. Загрявка- няколко скока и/или няколко клякания няма да ви навредят. Напротив дори!

2. Гърбът трябва да е изправен !

3. Не се овисвайте на парапета! Натоварването трябва да е в краката, не в ръцете.

4. Стъпвайте с цялото си стъпало!

Още повече, ако тичането не Ви е приятно, катеренето по стълби е прекрасна алтернатива. Така от една страна не сте зависими от времето навън и от друга, когато асансьорът или ескалаторът не работят няма да е проблем за Вас!

 В таблицата може да проверите колко калории гори човек със съответното тегло при един час изкачване на стълби при различни разновидности.

Дейност
1 час
60 кг 70кг 80кг 90кг
Спринт, изкачване на стълби 885 1056 1226 1396
качване по стълби 295 352 409 465
Качване по стълби с от 7 до 11 кг 354 422 490 558
Качване по стълби с от 11 до 22 кг 472 563 654 745
Слизане по стълби 177 211 245 279

Tags:

Leave a Reply